Efter många år som birmauppfödare, med en liten utvikning med siames/balines, kände jag att det saknades en krulltott i familjen. Min senaste kull föddes 2011, jag har bara kastrater och jag är inte redo för att lägga ner uppfödning.

Tanken på Selkirk väcktes för flera år sedan, men det var länge bara en tanke om att sen.. nån gång… kanske…

Mina birmor börjar dock bli gamla. Eftersom de är jämngamla finns en klar risk att alla vandrar vidare samtidigt. Jag ville vara förberedd så jag började söka selkirkuppfödare i Europa och i USA.

Jag presenterade mig ordentligt, berättade om mig och mina mål med uppfödningen och vad jag sökte för katt. Mina krav var enkla:

Jag vill ha en katt som är långhårig och krullig. Hon ska vara en bra avelshona från friska linjer och gå bra på utställning. Och så ska jag kunna bli kär i henne på bild!

Såna här katter finns inte på Blocket. De föds inte varje dag heller och dessutom är det inte säkert att just jag skulle få köpa en sån här stjärna. Jag var helt medveten om detta och jag förklarade också att jag var beredd att vänta flera år på rätt katt.

I slutet av februari 2016 plingade det till på Facebook. Det var min kompis Mia som berättade att hennes uppfödare Melanie hittat en kattunge till mig på en utställning i USA!

HighlandKatz Twisted Love heter det lilla underverket. Hon är född den 28/9 2015 så hon var egentligen lite för gammal. Men alla mina önskemål var uppfyllda och jag fick köpa henne. Jag vågade helt enkelt inte låta bli.

Det blev lite bråttom eftersom jag satte mig på planet redan den 14 april. Uppfödaren hade exporterat förut så hon hade koll på intyg och grejer och allt som behövdes.

Mitt galna äventyr i USA