Tjorvens första kull föddes den 20 maj 2018. Förlossningen gick som på räls men Tjorven var ganska skeptisk över de små krypen. Det tog tio minuter av småfräsande, sedan kickade hormonerna in. Tjorven var en duktig men samtidigt cool mamma. Ungarna fick gå på upptäcktsfärd och de andra katterna fick hälsa på dem. I den mån de ville… de tyckte att småttingarna var riktigt äckliga i början.

Med en hund som kallas Mysak och en katt som kallas Tjorven var temat för Tjejringens första krullkull givet. Pojken som var crème och vit fick heta Båtsman. Båda tjejerna var kopior av mamma Tjorven med ett markant undantag. Den första tjejen heter Skrållan. Men hon som utrustades med en cremefärgad tofs på nosen fick heta Saltkråkan. Givetvis kallas hon för Kråkan.

Alla tre kattungarna är homozygota. Det innebär att de bär på dubbla anlag för lockig päls. Oavsett vilken katt de paras med kommer ungarna att bli lockiga.

Hela kullen ställdes ut i Falun hösten 2018. Stackars Båtsman (som nu kallas Boris) såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig medan båda tjejerna hade superpälsar! Det ändrades efter ett halvår då båda tjejerna tappade det mesta av sin päls och såg ut som skabbrävar. Då blommande Båtsman upp och blev en riktigt snygg kille!

Som kull fick de en jättefin bedömning och blev bästa kull kategori 3. Domaren tyckte bäst om Skrållan. I den enskilda bedömningen gav domaren Dorte Kaa ex 1:an till Kråkan, som även slog mamma Tjorven och blev bäst i variant, BIV.